Dries Roelvink 140122 Ajdj (64)

Droes Roelvink had moeite met inspreken luisterboek

Dries Roelvink is een blij man. De eerste druk van zevenduizend exemplaren van zijn vorig jaar november verschenen biografie ’Dries’ is helemaal uitverkocht. Wat de laatste weken ook goed loopt, zo hoorde de drieënzestigjarige zanger van Xander Uitgevers, is het luisterboek dat op Storytel staat. Vooral onder jonge mensen die al fan van podcasts zijn, is het populair. Dries: ”Lezen met een echt boek in de handen, vindt deze doelgroep wat minder.” Wie naar het luisterboek van zijn biografie luistert, hoort de stem van Dries alleen bij het voorwoord. De rest van het verhaal wordt door een stemacteur ingesproken. ”Ik vond het namelijk een enorme klus. Tijdens het inspreken van het voorwoord, vergiste ik me al een paar keer en begon ik soms te hakkelen”, aldus Dries. Van alle mannenstemmen waaruit gekozen kon worden, sprak die van Kees Boot hem het meest aan. Dries: ”Kees Boot doet het hartstikke leuk. Als ik over iemand praat, dan neemt hij opeens een andere kleur stem aan en mijn eigen persoontje heeft ook een eigen geluid. Het verhaal gaat daardoor echt leven.”

Foto: Andries Jelle de Jong