duncan-laurence

Duncan Laurence lanceert debuutalbum

Het is eindelijk zover: anderhalf jaar na het winnen van het Eurovisie Songfestival brengt Duncan Laurence (26) zijn debuutalbum uit, genaamd ‘Small Town Boy’. Dit album markeert het einde van het begin van de carrière van de zanger: “Dit is de eerste grote stap, mijn eerste verhaal.”

“Vanaf ‘Arcade’ heb ik heel gericht gewerkt naar dit album”, legt Duncan uit. Hij ontwikkelde in het afgelopen jaar op zijn gemak zijn eigen sound en wist gaandeweg steeds meer wat hij wel en niet wilde. De zanger is daarnaast zelf gaan produceren en daardoor verliep het proces nog sneller. “Ik kan nu dingen zelf afmaken waardoor schrijven nog makkelijker is”, zegt hij.

Met Small Town Boy gaat Duncan in dezelfde lijn verder als met zijn EP ‘Worlds On Fire’, die een half jaar geleden uitkwam. “De sound is in dezelfde lijn maar er staan wel wat meer persoonlijke liedjes op omdat ik het ook zelf geproduceerd heb en meer eigen keuzes heb kunnen maken. Dat is een enorm groot voordeel, zowel op muzikaal vlak als in de teksten,” stelt Laurence.

Het album geeft de zanger ook de kans om liedjes uit te brengen die commercieel misschien geen succes zouden zijn. “Dat zijn liedjes die je volledig voelt, liedjes omdat het liedjes zijn. Het is zo fijn om die er ook bij te hebben en te laten horen”, vindt hij. “Ik heb echt het idee dat ik nu niet alleen hoofdstukken vertel maar echt een verhaal. Het is als een eerste boek dat uitkomt. Het is mijn verhaal. Ik ben er heel blij mee.”

Als er geen coronacrisis was geweest zou Duncan nu waarschijnlijk veel liveoptredens zijn gaan geven, maar dat zit er voorlopig helaas niet in. Ook zijn Ziggo Dome-show is uitgesteld. Dat betekent dat hij wel extra veel tijd heeft om alweer vooruit te kijken. “Normaal zou het fiftyfifty zijn geweest qua muziek maken en spelen, maar nu wordt het gewoon 100 procent aandacht voor een nieuw album, EP of whatever”, zegt Duncan.”We gaan gewoon doorknallen. Ik ben helemaal gevoed met inspiratie en klaar om te gaan. Als album 1 eruit is, ga ik meteen door”, zegt hij enthousiast.

Beeld: Instagram