Eelt op je voeten: zo verwijder je het makkelijk

Eelt verwijderen is makkelijker dan je denkt. Je hebt er alleen de juiste tool voor nodig. De elektrische voetvijl om eelt mee te verwijderen is razend populair en werkt prima. Een puimsteen of schrapertje heb je niet meer nodig om de klus te klaren. Hieronder nog wat extra tips.

  1. Neem een voetenbad

Alleen lauwwarm water is voldoende, maar je kunt er ook een beetje soda in doen. Je voeten worden hier zacht van. Droog ze daarna af.

  1. Gebruik de voetvijl

Hoe eelt verwijderen

 is niet langer een vraag meer met het gebruik van een elektrische voetvijl. Zo’n voetvijl beschikt over micro-mineraalrollers die de eelt voorzichtig, doch grondig van je voeten slijpen. Ze zijn hierna direct zacht, zonder dat je ook maar veel moeite hebt moeten doen. Dat is bij een puimsteen of metalen schraper wel anders, bovendien is laatstgenoemde niet veilig te noemen. Diabetici kunnen beter geen elektrische voetvijl gebruiken of eerst navraag doen bij de arts, voordat deze wordt gekocht. Meer informatie over prachtige handen en voeten vind je hier!

lff_9909_micropedi-ie

  1. Crème

Een crème is nodig om je voeten te verwennen en ze te hydrateren. Een gewone bodylotion is al goed genoeg hiervoor. Een speciale crème voor je voeten kun je ook aanschaffen. Vaak is zo’n crème wat dikker en bevat ook andere stofjes om bijvoorbeeld zweetvoeten tegen te gaan. Maar als je daar geen last van hebt, is een gewone bodylotion gewoon fijn.

  1. Eelt komt terug

Als je vaak last hebt van eelt, is het nodig om je voeten te blijven verzorgen natuurlijk. Maar ga ook eens na wat de oorzaak is. Draag je bijvoorbeeld verkeerde schoenen? Doe je staand werk, dan is de kans op eelt vaak groter. Neem dan geregeld even een korte zitpauze, zodat je voeten wat rust krijgen.

micropedi-regular_job_10294-copy