Een onvergetelijke vakantie met Jos Brink…

Frank Sanders & Jos Brink: enkelpech en cameradrama

In de showbizz wordt in verhalen en anekdotes nog geregeld gerefereerd aan Jos Brink. Deze acteur, cabaretier, musicalster en -producent, columnist, schrijver, predikant en radio- en televisiepresentator was zó goed in zijn vak en bovendien zó nadrukkelijk aanwezig in het wereldje, dat we ook dertien jaar na zijn dood nog vaak aan hem denken.

Weduwnaar Frank Sanders vertelde ons een vakantieverhaal van Jos en Frank, dat niet snel uit het geheugen zal verdwijnen: “Ik was met Jos naar Rome en we bezochten een opgraving buiten de stad. Ostia was in de Romeinse tijd de havenplaats van Rome. De stad is grotendeels bewaard en opgegraven en is een van de best bewaarde Romeinse steden in Italië. De opgravingen liggen bij het moderne plaatsje Ostia Antica. Er was daar een amfitheater en er hingen maskers van steen; ik wou een foto maken van zo’n masker. Ik liep achteruit en toen flikkerde ik in een greppel. Ik sloeg met m’n kop tegen een steen en ik had mijn enkel verzwikt. Ik kon niet meer lopen en moest naar de trein hinkelen. Eenmaal terug in Rome waren we weer in ons hotel en toen keken Jos en ik elkaar aan: ‘waar is het fototoestel?’. Het was echt zo’n scène van: ‘dat heb jij toch?’ Ik had de camera in de trein laten liggen! Ik ben met mijn manke poot terug gehinkeld naar het centraal station, maar bij de gevonden voorwerpen was geen camera ingeleverd. We baalden ontzettend natuurlijk. De hele verdere vakantie heb ik moeten hinkelen en we moesten ons door Rome verplaatsen met taxi’s. Ondanks alles was het toch een heel leuke vakantie.”