Eenzaam

Gezond oud worden, wie wil dat niet? André van Duin lukt het aardig. Hij heeft onlangs de 71 aangetikt, maar is naar eigen zeggen nog altijd zo fit als een hoentje. De komiek leeft zo gezond mogelijk. Maar af en toe een drankje of zondigen met eten, dat moet gewoon kunnen, vindt André. En gelijk heeft hij. Een beetje beweging en letten op wat je tot je neemt, kan geen kwaad. Maar af en toe eens even lekker ongegeneerd uit de bocht gaan, maakt het leven net even wat leuker.

Al schieten sommige sterren hierin door. De druk van de roem en de, volgens sommige BN’ers, knagende eenzaamheid dreef hen tot het gebruik van verdovende middelen. Georgina, Katja, Thijs en Tygo… Allen grepen naar de drugs om hen door de dag heen te helpen. Zelfs de brave Thomas Berge kon het witte goedje niet weerstaan en stak zijn neus geregeld in zaken die heel ongezond voor hem waren… Divo Gordon maakt er in zijn biografie geen geheim van al jaren lekker te gaan op cocaïne. Al vindt zijn omgeving dat Goor niet te genieten is als hij in hogere sferen is, voor mijnheer Heuckeroth is de witte motor het medicijn tegen eenzame gevoelens. Zal Gordon op zo’n eenzame avond verhalen op papier hebben gezet die er niet om liegen? Verhalen waarin hij zijn familie, goede vrienden en collega’s met een oorverdovende klap neersabelt. Verhalen waarvan zijn broer John deze week in Party vertelt dat zeker 80% gelogen is…

Wat Gordons motivatie ook is geweest om zijn levensverhaal in boekvorm uit te geven, de reacties op zijn biografie zijn vrij heftig. Natuurlijk mag Goor zijn belevenissen op papier zetten, dat staat hem vrij. Maar onnodig mensen beschadigen, dat kan de bedoeling toch niet zijn? Als je constant met iedereen ruzie maakt, tja dan word je inderdaad heel erg eenzaam. En dat is nou precies waar de Gooische ’witgoed leverancier’ op hoopt; die draait dan helaas weer overuren.

Tot volgende week!

Chantal Braspenning

Hoofdredactie