Eenzaam

Uit onderzoek blijkt dat ruim vier op de tien Nederlanders zich eenzaam voelt. Zo missen zij bijvoorbeeld mensen op wie ze kunnen terugvallen in moeilijke situaties, voelen ze zich in de steek gelaten of ervaren ze een leegte. Een dergelijke leegte voelt de weduwe van Arne Jansen sinds haar man er in 2007 voor koos om zelf uit het leven te stappen. Hij wilde niet meer, de volkszanger kon niet meer verder… Al die jaren hield weduwe Mieke haar mond over de schokkende gebeurtenis. Tot nu. Ze lucht na al die jaren zwijgen eindelijk haar hart. Het verdriet om de zelfmoord van haar echtgenoot is nog altijd groot. ”Zijn wanhoopsdaad kwam voor mij als een volslagen verrassing.” Mieke vond het levenloze lichaam van Arne, in het schuurtje… ”Dat staat nog altijd op mijn netvlies.” Het leven alleen valt Mieke zwaar. Natuurlijk, ze heeft haar drie kinderen. Zij zijn haar lieve steunpilaren. Maar zonder Arne is de glans van het leven er voor een groot deel af. ”Het gemis blijft.”

Rachel Hazes staat er al bijna 15 jaar alleen voor. Ook zij kende eenzame jaren. Het leven zonder haar grote liefde André ging niet altijd over rozen. En dat haar zoon het contact verbrak, heeft haar eveneens veel pijn gedaan. Maar dat is allemaal verleden tijd. Rachel heeft haar beide kinderen weer in haar leven en geniet met volle teugen van haar kleinzoons en het leven. Barrie Stevens weet ook wat het is om er alleen voor te staan. ”Ik heb helemaal geen familie meer”, zo vertelt hij aan Party. Zijn leven als vrijgezel was de afgelopen jaren niet altijd een feestje.

Ook Barrie vocht tegen de eenzaamheid. Tot RTL 4 hem vorig jaar mee op reis nam. De kijkers zagen Barrie weer opleven in ’Beter Laat Dan Nooit’. Sindsdien lacht het leven de oud-choreograaf weer van alle kanten toe. Barrie is weliswaar nog steeds alleen, maar gelukkig niet meer eenzaam…

Tot volgende week,

Chantal Braspenning

Hoofdredactie