Egbert-Jan Weber: lekker extreem

In 2015 speelde Egbert-Jan Weeber in de film ’Michiel de Ruyter’. Deze historische avonturenfilm, waarin hij in de huid van Willem III van Oranje kroop, was in de bioscoop een succes. Er werden in totaal ongeveer 800.000 kaartjes voor gekocht.

Sinds een paar weken is de acteur aan het filmen voor een nieuwe film. ’De Piraten van Hiernaast’, naar de boekenreeks van Reggie Naus, is in het voorjaar of de zomer van 2020 in de bioscoop te zien. Egbert-Jan geeft gestalte aan de rol van Kapitein Hector Donderbus. Speciaal voor de film is er in Amsterdam-Noord een piratenschip van tien meter hoog gebouwd, waarop de opnames momenteel plaatsvinden.

Voor Egbert-Jan is het een feestje om een piraat te mogen spelen. De 38-jarige acteur houdt er namelijk van om voor een rol volledig in iemand anders te veranderen. Hij zei er eens over: ”Hoe extremer, hoe beter. Je kan me echt niet blijer maken dan door tegen me te zeggen: we gaan je gekleurde lenzen in doen, zetten een grote pruik op je hoofd en trekken je een kostuum aan.”