Ernst Daniël Smid wil taboe rondom hersenziekte doorbreken

Ernst Daniël Smid wil het taboe rondom zijn hersenziekte doorbreken, vertelt hij aan RTL Boulevard naar aanleiding van zijn deelname aan het televisieprogramma The Masked Singer. De zanger maakte vorig jaar bekend dat hij de ziekte van Parkinson heeft.

Vrijdagavond werd tijdens The Masked Singer onthuld dat Smid achter het masker van de Yeti schuilging. “Het vervelende is dat je rechterhand trilt en dat je stem met praten wat eentonig wordt”, aldus de zanger. “Maar goed, ik ga mezelf niet verstoppen. Ik wil het taboe van die hersenziekte doorbreken.” Meedoen aan het programma vond Smid dan ook een grote eer: “Ik heb honderden reacties gehad van lieve mensen. Bij deze: iedereen ontzettend bedankt.”

De baritonzanger is bekend van meerdere opera’s en musicals waarin hij speelde, waaronder La traviata en Les Misérables. Ook maakte hij deel uit van het zangtrio De 3 Baritons, samen met Henk Poort en Marco Bakker. In 2008 werd hij benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn verdiensten voor de klassieke muziek en zijn inzet voor goede doelen.