Tineke De Nooij En Vivian Boelen

Extra baantje voor Vivian Boelen

Verdienden BN’ers vroeger wat bij door naast hun normale werk winkels te openen of het tappen van biertjes in een café, tegenwoordig is het helemaal in om koppels te trouwen. Als Buitengewoon Ambtenaar van de Burgerlijke Stand zijn steeds meer celebrities in te huren. ’Goede Tijden, Slechte Tijden’-acteur Ferri Somogyi bijvoorbeeld, maar ook Vivian Boelen.

De 64-jarige oud-presentatrice van het ’RTL Nieuws’ heeft voor dit jaar al een paar leuke (heren)huwelijken staan. Voor Vivian is het bijzonder om homo’s, maar ook lesbiennes, in de echt te verbinden. Al een paar jaar zet zij zich belangeloos in voor de roze doelgroep, de 50-plussers in het bijzonder. Vivian, met een warm hart: ”Heerlijke lieve mensen zijn dat, die het niet makkelijk hebben (gehad) in de tijd van hun coming-out. Nu is acceptatie in verzorgingstehuizen, om een voorbeeld te geven, vaak een probleem.”

Om in samenwerking met de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen (ANBO) en COC Nederland ’als hetero’ iets voor de oudere homo’s en lesbiennes te kunnen betekenen, maakt van Vivian een dankbaar mens. ”Ik vind dat mooi om te doen.”