Fajah Lourens geeft seksuele voorlichting

0

We zagen haar weliswaar schitteren in ’Ranking The Stars’, maar Fajah Lourens (38) is vooral druk met haar eigen uitgeverij en andere werkzaamheden. Met Party praat ze over twee boeken die ze gaat uitbrengen en opmerkelijk genoeg níet over haar nieuwe vriend. Waarom eigenlijk niet? Het hele interview staat in Party 44. Hieronder alvast een voorproefje.

Dit najaar verschijnt het boek Sex Safe van jou en kunstenaar Selwyn Senatori. Waarom een seksboek?

“Het idee om een boek te maken met seksuele voorlichtingen voor pubers vanaf 11 jaar, had ik al veel eerder. Volgens mij was dat in 2011, toen kwam mijn dochter Irem namelijk in de puberteit. Ik heb Selwyn gepolst en had ook al een stukje geschreven, maar het kwam er gewoon niet van. Destijds had ik nog geen enkel boek gemaakt en ik had ook nog geen uitgeverij.”

 

Je wilde het boek min of meer voor Irem maken toen?

“Nou, zij was de aanleiding. Mijn dochter zat in groep 8 en kwam toen in de puberteit; ik vond het ongemakkelijk om met haar over die dingen te praten. Ik vroeg me af waarom er niet een leuk boekje was, dat ook kinderen leuk vinden en aanspreekt. Het is voor beginnende pubers natuurlijk helemaal niet leuk om een boekje te krijgen met seksuele voorlichting, want ze denken dat ze alles al weten óf het boeit ze nog niet. Maar als het boekje leuke tekeningen heeft die hen aanspreken, dan is het misschien wél heel erg leuk.”

Share.