Fanke Louise Insta

Famke Louise gaat boeken lezen…

Famke Louise duikt de boeken in. In een half jaar gaat de zangeres drie boeken lezen en wordt ze bovendien leescoach van leerlingen van het vmbo en mbo.

Famke doet, net als rapper Dio en zanger Jeangu Macrooy, mee met De Weddenschap, een campagne van Stichting Lezen om jongeren aan het lezen te krijgen. “Ik doe mee aan De Weddenschap, omdat ik nooit eerder zoiets gedaan heb”, zegt Famke. “Of ik lezen leuk vind, hangt af van het boek. Ik houd van boeken waar je iets van kan leren of die over interessante mensen gaan.”

Eind oktober beginnen de BN’ers en zetten zij in Leiden (Jeangu), Delfzijl (Famke) en Vught (Dio) hun handtekening onder het ‘leescontract’. De komende maanden gaan ze ook deelnemers aan de actie coachen, die op hun beurt drie boeken zullen lezen.

Aan de campagne doen verschillende politici, muzikanten, schrijvers en sporters mee.

Famke is de laatste tijd vooral in het nieuws geweest door haar deelname aan de actie #Ikdoenietmeermee, een initiatief van een groep min of meer Bekende Nederlanders tegen de coronaregels. Maar nadat zij een storm van kritiek kregen, trokken eigenlijk alle deelnemers zich terug.