floor-jansen

Floor Jansen zingt titelsong War Child-documentaire

Zangeres Floor Jansen (39) heeft de titelsong voor de documentaire Kinderen in oorlog: 75 jaar later van War Child ingezongen. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. Het nummer heet ‘De beelden blijven’.

Speciaal voor de driedelige docu-serie, die vanaf komende zondag op SBS6 te zien zal zijn, heeft componist en tektschrijver Hans Kooreneef dit nummer geschreven. In de documentaire zullen onder meer Adriaan van Dis, Philip Freriks en Jeroen Krabbé hun verhaal over de pijn van de Tweede Wereldoorlog vertellen, om zo het taboe dat rust op het delen van traumatische ervaringen te doorbreken. 

Floor Jansen is trots dat ze mag samenwerken met War Child en zich op deze manier kan inzetten om kinderen in en na een oorlog te helpen: “Zeker sinds ik zelf moeder ben, raken verhalen over kinderen in dergelijke gebieden me des te harder. Moedeloos word ik als ik voel dat ik niets aan de gruwelijkheden kan doen. Maar dat kan ik nu!”

Floor werd afgelopen jaar bekend onder het grote publiek vanwege haar deelname aan De Beste Zangers, maar mag zichzelf al jaren zangeres noemen en is dan ook blij voor dit project gevraagd te zijn.

De eerste aflevering van Kinderen in oorlog: 75 jaar later is zondagavond om 21.30 uur te zien bij SBS6. 

Beeld: YouTube