Frans Bauer twijfelt nog steeds over nieuwe Bauers

Frans Bauer is er nog steeds niet over uit of hij zijn vroegere televisiehit De Bauers nieuw leven in wil blazen nu hij aan de slag is gegaan bij RTL 4. Dat laat de volkszanger weten in het AD. De Bauers is één van RTL’s grootste tv-successen ooit; er keken in 2003 miljoenen mensen naar en bovendien won het programma de Gouden Televizier-Ring. RTL bood hem destijds een blanco cheque om een vervolg te maken, maar het vervolg bleek uit. Zestien jaar later wil RTL nog steeds een vervolg.

Daar is Bauer echter nog niet over uit. “Ik sluit niets uit, maar er komen zo veel dingen op mijn pad. Vergis je niet in De Bauers van destijds. Dat was niet zomaar een serietje.” Er kwam heel wat bij kijken, zegt hij. “Het was anders dan de gemiddelde realitysoaps. Mijn neef bediende een camera, had een sleutel. Soms zat hij ‘s morgens beneden aan de koffie, terwijl ik nog op bed lag. Dat had een impact, hoor, 24 uur per dag die camera.”

Eerst houdt Bauer zich bezig met The Voice Senior en ander amusement. Hij is blij met RTL. “Niets ten nadele van de publieke omroep, maar hier heb ik de mogelijkheid om entertainmentprogramma’s te doen. En er staat veel op stapel.”

bron: Mediacourant