Amy Van Leiden

Freek Vonk eerste gast nieuw seizoen Sterren op het Doek met Özcan Akyol

Bioloog en televisiepresentator prof. dr. Freek Vonk is de eerste gast van het nieuwe seizoen van het MAX-programma Sterren op het Doek. Ook nu geven in totaal acht prominenten zich over aan de doorgrondende blikken van drie kunstenaars en de prikkelende vragen van presentator Özcan Akyol. Wat laten ze van zichzelf zien? En wat juist niet? Elke aflevering worden drie portretten gemaakt: in hoeverre hebben de kunstenaars hun model weten te vangen? De gast staat voor een mooie, maar moeilijke keuze want er gaat uiteindelijk maar één doek mee naar huis. De eerste aflevering van Sterren op het Doek met Freek Vonk is te zien op zaterdag 13 maart om 20.35 uur op NPO 2. 

In deze eerste aflevering spreekt Özcan Akyol met de altijd energieke Freek Vonk in Naturalis Leiden. De avontuurlijke duizendpoot vertelt over zijn jeugd, de balans tussen werk en privé én over de bijzondere band met zijn ouders. Aan drie getalenteerde kunstenaars de eer om van de beweeglijke bioloog een portret te maken.

Freek Vonk: ”Ik ben nog nooit eerder geportretteerd, maar aan Eus heb ik me met alle vertrouwen en plezier bloot gegeven. Het was een geweldige ervaring! Het door mij gekozen schilderij heeft inmiddels een mooi plekje thuis gekregen.”

De overige BN’ers die zich laten portretteren in het nieuwe seizoen van Sterren op het Doek worden binnenkort bekend gemaakt.

Amy Van Leiden
Foto: Omroep MAX