Frits Wester erkent nu tóch alcoholprobleem

RTL Nieuws en Wester laten weten gezamenlijk te hebben besloten een rustpauze in te lassen. Aanleiding daarvoor is het verslag dat Wester op 8 september deed in een uitzending van RTL Nieuws en dat niet was ‘zoals RTL en de kijker van hem gewend zijn. RTL is daarover in gesprek gegaan met Frits’, aldus het nieuwsprogramma.

Kijkers reageerden met stijgende verbazing op dat optreden. De journalist bracht in zicht- en hoorbaar labiele toestand het laatste nieuws over de strafzaak tegen Geert Wilders. RTL Nieuws liet vorige week weten ‘nog aan het uitzoeken te zijn’ wat er precies was gebeurd.

Wester, die zelf stelde vermoeid te zijn en absoluut niet te hebben gedronken, is naar eigen zeggen ‘overweldigd’ door de enorme stroom aan reacties die na de gewraakte uitzending loskwam. ,,Ik neem de bezorgdheid van RTL en de kijker zeer serieus”, laat hij weten via zijn eigen zender.

,,Mijn gezondheidsproblemen, gerelateerd aan alcohol, laten het momenteel niet toe om mijn werkzaamheden goed te kunnen uitvoeren. Daarom neem ik komende tijd een rustpauze om aan mijn herstel te werken. RTL steunt me hierin en ik hoop dat de media en de kijker mij en mijn directe omgeving deze tijd ook geven.”

Het is nog steeds niet duidelijk of Wester tijdens de bewuste uitzending onder invloed was van alcohol. RTL Nieuws zegt daar niets over. De politiek commentator stelde na de ophef dat hij tussen de opnames door een dutje had gedaan en daardoor slaperig overkwam. ,,Dat had ik niet moeten doen. Ik was zelfs zó moe dat ik nog even door de wekker heen sliep. Ik was niet scherp.’’

bron: AD