froukje-de-both

Froukje de Both wil inspireren met vernieuwd Eigen Huis & Tuin

Vanaf vandaag is de vernieuwde versie van Eigen Huis & Tuin – genaamd Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven – op televisie te zien. In deze nieuwe, dagelijkse vorm van het welbekende programma delen presentatrice Froukje de Both, kok Hugo Kennis en tuinman Tom Groot verschillende tips en tricks op het gebied van wonen. “De kijker zal aangenaam verrast worden door de stortvloed aan inspiratie”, belooft Froukje in gesprek met het ANP.

Voor Froukje voelt Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven een klein beetje als thuiskomen: vijf jaar geleden presenteerde ze het originele programma. In de tussentijd is er wel wat veranderd, stelt ze: “Het is natuurlijk een titel die iedereen goed kent maar dan in een andere vorm”, aldus De Both. “De inhoud is voor een groot gedeelte hetzelfde, maar we zijn veel diverser en doen veel meer verschillende dingen.”

Naast de klusjes in en om het huis die we van het programma gewend zijn, zal er nu ook aandacht worden besteed aan schoonmaken, huisdierverzorging en beautyitems. “Het is heel uiteenlopend maar wel met een samenhangende factor”, zegt Froukje. “Door corona zijn mensen zich veel meer bewust gaan worden over hoe fijn het is om thuis te zijn, lekker klusjes te doen en bezig te zijn. Dit programma biedt inspiratie voor alles wat daarmee te maken heeft.”

Alhoewel Froukje al jarenlange ervaring heeft binnen de wereld van televisie zal Eigen Huis & Tuin: Lekker Leven haar eerste dagelijkse programma worden. En daar is ze heel blij mee: “Het past ontzettend bij me, het is hartstikke leuk en sowieso is het in tijden van corona geweldig dat je een dagelijks programma krijgt. Echt een cadeau.”

Het programma wordt opgenomen vanuit een boerderij in De Bilt en is, in tegenstelling tot de concurrentie (Tijd voor MAX op NPO 1 en de 5 Uur Show op SBS6), niet live. “We zitten niet op de actualiteit. Daarmee onderscheiden we ons van de andere programma’s”, vindt Froukje. Ze wil het dan ook niet hebben over een ‘namiddagoorlog’; zij en de rest van het team willen de focus op zichzelf houden en niet te veel naar de kijkcijfers kijken. “Het zou naïef zijn om er helemaal niet mee bezig te zijn, maar in eerste instantie ligt daar niet de focus op. Dan ga je allemaal in een soort van spanning zitten die niet gezond is voor het programma”, zegt Froukje. “Hopelijk krijgen we alle tijd om het neer te zetten.”

Beeld: Instagram