Pexels Photo 1005058

Geef uw gezondheid een boost met een kamerplant in huis

Veel BN’ers vinden het belangrijk om aandacht aan hun gezondheid te besteden. Zo zit Bridget Maasland wekelijks een paar minuten in de vriezer, gaat Gordon de strijd aan tegen de kilo’s, en is menig BN’er niet vies van een sap kuurtje. Toch is er een manier om uw gezondheid en uw humeur op te krikken die een stuk eenvoudiger is: met meer groen in uw woonkamer!

Frisse lucht in huis door je kamerplant

Vooral in de winter zitten we weer massaal binnen met de ramen dicht en de verwarming aan. Dat zorgt voor een droge lucht waar u al gauw hoofdpijn van krijgt of een verkoudheid door te pakken hebt. Met bepaalde kamerplanten kunt u er voor zorgen dat de kwaliteit van de lucht in huis een stuk beter wordt. Ze zuiveren namelijk de lucht en zorgen voor extra zuurstof. Om de lucht in huis optimaal te zuiveren kiest u bij voorkeur voor Aloë Vera, Krulvaren, een Lepelplant of Vrouwentong. Deze planten staan bekend als de beste luchtzuiveraars en staan ook nog eens erg mooi.

Een beter humeur met planten in huis

Uit onderzoek is gebleken dat we ons niet alleen fysiek prettiger voelen wanneer er planten in onze leef- en werkomgeving te vinden zijn, maar dat we ook psychisch lekkerder in ons vel zitten met wat meer groen om ons heen. Zo is gebleken dat we minder stress ervaren en juist meer ontspannen, gelukkiger zijn en ook nog eens productiever worden wanneer we buiten wat meer naar binnen brengen.

Een betere nachtrust met planten op de slaapkamer

U hoeft uw indoor jungle natuurlijk niet te beperken tot de woonkamer. Het groen mag zich best verspreiden over de hele woning, van de badkamer tot de slaapkamer. En vooral in dat laatste vertrek kan een plantje erg nuttig zijn. Want door te kiezen voor een luchtzuiverende plant voor op je slaapkamer zoals een Sansevieria of een plant met heerlijke aroma therapeutische eigenschappen zoals een lavendelplant zorgt u ervoor dat de lucht schoon en fris is, waardoor u heerlijk kunt slapen.  

Gerelateerde artikelen