Geen alcohol is zo gek nog niet

We zijn alweer over de helft van januari; voor veel mensen betekent het dat de ‘droge maand’ zonder alcohol bijna voorbij is en dat de glazen straks weer gevuld worden. Maar dat een leven zonder drank eigenlijk zo gek nog niet is, ondervinden we ook in deze zogenaamde Dry january.

  • De kilo’s vliegen eraf In een glas alcohol zit veel calorieën. Wanneer u stopt met drinken merkt u dat meteen. Een wijntje staat ongeveer gelijk aan 130 calorieën, maar dat is nog het minste waar u zich zorgen over moet maken. Stoppen met drinken zorgt er namelijk ook voor dat u uw levervetten vermindert, uw cholesterol verlaagt en de kans op hartziekten en diabetes afneemt.
  • U eet minder Alcohol gaat vaak gepaard met chips, kaas-plankjes, bitterballen en een pizza voor het slapen gaan. Zelfs als u maar 2 glazen drinkt wordt uw eetlust gestimuleerd en eet u zo’n 30% meer voedsel dan normaal gesproken. Als u dus al niet afvalt door de gemiste calorieën in de alcohol, dan is het wel omdat u zich niet vergrijpt aan allerlei vette snacks.
  • Een goede nachtrust Als u aangeschoten bent, valt u als een blok in slaap. U wordt echter ook vaak midden in de nacht wakker. Alcohol verstoort de REM-slaap waardoor u zich ’s ochtends helemaal niet fit voelt.
  • Meer alert Slapen zonder drank maakt dat u zich sowieso fitter voelt.
  • Een stralende huid Alcohol is vochtafdrijvend, dit wil zeggen dat u meer vocht verliest en vaker naar het toilet moet. Het tekort aan vocht in u lichaam zorgt voor droge plekjes en een grauwe huid. U ziet het meteen als u een paar dagen niet drinkt…