Geen Valentijn voor Ronnie Tober

Ronnie Tober (74) doet niets aan Valentijnsdag. Hij laat aan Party weten tien dagen later, op 24 februari, bij zijn samenzijn met Jan Jochems stil te staan. De ’Rozen Voor Sandra’-zanger viel op deze datum, in 1968, als een blok voor zijn huidige echtgenoot. Bijzonder is dat Ronnie een paar uur voordat de vonk oversloeg, in Arnhem was uitgekozen om Nederland te vertegenwoordigen op het ’Eurovisie Songfestival’.

Ronnie, destijds pas eenentwintig jaar, viel aan de bar van het inmiddels niet meer bestaande café The White Horse als een blok voor de toen 28-jarige Jan. Met een glaasje prosecco proosten de mannen later deze maand, tijdens een lunch, op hun 52-jarig samenzijn. Ronnies deelname aan het ’Eurovisie Songfestival, op 6 april 1968 met het liedje ’Morgen’, eindigde voor Nederland niet met de winst. De vriendelijke vocalist werd zestiende, een plek die hij moest delen met Finland.

Ronnie en Jan kennen elkaar door en door, iets waardoor ruzie nooit aan de orde is. Ronnie over Jan, die zijn beste maatje is: ”Het is gewoon gezellig, leuk ook.” Wat Ronnie en Jan in hun romance belangrijk vinden, is om van iedere dag een feest te maken. Beiden genieten enorm van het spelen van een potje golf. Het bezoeken van een première, zoals laatst de musical ’Haal Het Doek Maar Op’, daar halen Ronnie en Jan eveneens veel levensvreugde uit.