Geld

Geld maakt niet gelukkig zegt men, maar het is wel verdraaid makkelijk om te hebben. Jörgen Raymann zat ooit goed in de slappe was. Maar toen de zenderbaas hem schrapte in de programmering, zat hij plots met zijn handen in het haar. Na jarenlang een leven als een luis op een zeer hoofd te hebben gehad, moest Raymann plots zien rond te komen van een modaal inkomen. En dat viel niet mee. Sterker nog, maandenlang leefde Jürgen door alsof het geld nog steeds met bakken uit de hemel kwam vallen. Toen zijn banksaldo een schuld van een half miljoen liet zien, besefte de lolbroek ook wel dat het zo niet langer kon doorgaan. Zijn vrouw probeerde orde in de financiële chaos te scheppen. Raymann moest het doen met een wekelijks zakcentje. De aanpak van zijn echtgenote werkte, langzaam maar zeker slonk de schuld. En net nu het water hen niet meer aan de mond staat, dreigen ze weer een financiële tegenslag om de oren te krijgen.

Marga Bult gaat het al niet veel beter af. Zij zit al enige tijd in de schuldsanering. De zangeres kwam in de geldproblemen nadat zij een groot bedrag leende bij een makelaar. Haar schuldeiser zegt niet te geloven dat Marga hem niet terug kan betalen, hij gelooft niet dat ze daadwerkelijk op zwart zaad zit. De beste man wil zijn geld terug, en snel ook. Om een terugbetaling af te dwingen stapt hij voor de tweede keer naar de rechter.

Haar zingende collega Marco Borsato kon een paar jaar geleden nog zo hard ’Binnen’ zingen, maar financieel stond hij buiten in de kou toen TEG failliet ging en zijn centen in rook bleken te zijn opgegaan. Maar Marco staat zijn mannetje, hij wist zich weer uit de nesten te werken. Het gaat hem nu goed, de kassa rammelt lekker. Dat bewijzen de foto’s van zijn zomervakantie in Italië wel. Hij was daar met zijn vrouw en kinderen. Leontine en hij overleefden het faillissement. Zij is zijn grote liefde, hij wil haar voor geen geld ter wereld kwijt.

Chantal Braspenning

Hoofdredacteur

 

Gerelateerde artikelen