Gezondheid

0

Een goede gezondheid is een groot goed. Over een griepje en een snotneus komen we natuurlijk wel heen, maar er zijn ziektes die de mens flink in de greep kunnen houden. In tijden van zorgen en ellende groeien dierbaren vaak nog meer naar elkaar toe. Samen staan we sterk, is dan het motto. Antje Monteiro vond die steun bij haar dochter Romy. Antjes zus overleed jaren geleden aan een ernstige ziekte en recent verloor ze haar moeder aan kanker. Een groot verdriet. Avond aan avond staat de musicalster met een brede glimlach te stralen op de planken in ’Mamma Mia’, maar de pijn en het gemis draagt zij altijd met zich mee. Toch grijpt Antje het leven bij de lurven, ze weet immers als geen ander dat ze elke dag dat ze gezond is moet koesteren.

Leef het leven, is ook het levensmotto van Mary Borsato. Zij zat maanden in de lappenmand. Ziekenhuis in, ziekenhuis uit. Gelukkig gaat het weer beter. Het gaat zelfs zo goed dat Mary acte de présence gaf bij The Strong Women Award-uitreiking. De levenslustige Mary blikt niet graag terug op haar ziekteperiode, liever heeft ze het over zaken die haar na aan het hart liggen. Haar familie en haar werk in de bruidsboutique, dat is waar het hart van Mary sneller van gaat kloppen. Want als ze een ding van haar ziekte heeft geleerd dan is het wel: ”Ik wil nog meer tijd doorbrengen met mijn dierbaren.” Haar familie is al wat telt voor Mary.

Dat is bij Estelle Cruijff wel anders geweest. Zij had jaren ruzie met haar vader Henny Cruijff. Toen Estelle zich eindelijk weer verzoende met haar vader, werd hij ernstig ziek. Henny heeft Alzheimer en gaat met rasse schreden achteruit. Een groot verdriet voor iedereen die hem liefheeft. Patricia Paay is 70 jaar, haar ouders leven nog. Paay wil dichter in de buurt gaan wonen bij haar hoogbejaarde ouders. Al is dat niet de enige reden dat zij gaat verhuizen. Paay wil weer wat leven in de brouwerij! Door de rust in Wernhout ging haar geestelijke gezondheid hollend achteruit: ”Ik word gek hier!”

Chantal Braspenning

Hoofdredactie

Share.