Giphart kan schrijven én koken

Ronald Giphart (54) heeft meer in huis dan het schrijven van romans. Met Mascha Lammes, zijn vrouw, bracht hij vorige week namelijk een nieuw receptenboek uit. Voor Ronald en Mascha is koken een bijna dagelijkse bezigheid.

In het verleden, toen zij net samen waren, was dit heel anders. Ronald en Mascha kookten destijds vrijwel nooit. De eerste keer dat het koppel samen in de keuken stond, werd er stamppot boerenkool met rookworst gemaakt. In 1995 gebeurde dit, zonder al te veel succes. Ronald en Mascha, in het voorwoord van ’De Wereld Thuis’: ”Omdat we allebei niet wisten dat de boerenkool eerst gekookt moest worden, hadden we de grofgesneden bladeren gewoon maar door de piepers geprakt. De uiteinden van dit groen bleken zo vlijmscherp dat het leek alsof we scheermesjes-stamppot aten.”

In ’De Wereld Thuis’ is de juiste bereidingswijze van stamppot boerenkool niet te vinden. Voor de 70 recepten kozen Ronald en Mascha onder andere voor tonijnpizza, mosselsoep, Wiener Schnitzel en American Pancakes.

Foto’s: Instagram