Glennis Grace Insta

Glennis Grace emotioneel door gesprek over racisme

Zangeres Glennis Grace (42) was op donderdagavond te gast bij Jinek om over haar ervaringen met racisme te praten. Tijdens het gesprek had ze het moeilijk om het droog te houden. De zangeres werd uitgenodigd naar aanleiding van het bericht dat zij ontving op Instagram van een 13-jarige jongen die haar uitschold voor onder andere ’tering zwarte hoer’.

“Ik doe het niet alleen voor mezelf. Ik strijd al heel lang voor racisme”, vertelt ze. Achter Eva Jinek, de presentatrice van Jinek verschijnt op het scherm een collage van verschillende racistische berichten die Grace op Instagram ontving. “Het raakt me al lang niet meer. Dan verbaas ik me erover dat het me wel nog raakt. En dat is fucked up”, stelt de zangeres geĆ«motioneerd.

Ook verbaast het de tafelgasten dat Grace niets heeft vernomen van de ouders van de 13-jarige jongen. “Want dit is het resultaat van opvoeding, van zijn omgeving. Niet alleen die jongen van 13, zijn hele omgeving moet exposed worden”, aldus zanger Glen Faria, die ook aan tafel mocht plaatsnemen om over racisme te komen praten.

Grace deelde het bericht wat zij van de jongen ontving op haar Instagram, wat voor veel ophef zorgde. Aan de ene kant kreeg ze veel steunbetuigingen naar aanleiding van haar bericht, maar er zijn ook mensen die vinden dat zij te ver gaat door de 13-jarige publiekelijk te veroordelen.