Goedele Liekens Ajdj

Goedele Liekens keert terug in de politiek na strijd tegen huidkanker

De Vlaamse tv-persoonlijkheid Goedele Liekens (58) keert terug in de politiek na haar strijd tegen huidkanker. Dat maakte Liekens bekend in het Belgische radioprogramma De Zevende Dag. ,,Dat die behandeling is weggevallen, is al erg goed. Want die hakt er echt wel in. Nu voel ik mij veel beter”, vertelde ze.

Op 5 november maakte Goedele Liekens wereldkundig dat ze huidkanker heeft. ,,Het is een zure appel waar ik doorheen moet”, zei ze in de ochtendshow van het Vlaamse programma Joe. ,,Het moet, want het is wat het is. Ik heb heel veel vertrouwen in onze medische wereld. Al ben ik wel blij dat het nu gezegd is, want het waren zware maanden om dit met niemand te kunnen delen. Ik kon ook niet anders, want ik wilde mijn beide ouders zo lang mogelijk sparen voor dit vreselijke nieuws. Fysiek ging het ook niet meer en ik moest stoppen in het parlement. En dan komen natuurlijk de telefoontjes van journalisten…”

Nu is ze dus weer klaar om haar rentree te maken. Want, zo stelt ze: ,,Voorlopig ben ik kankervrij verklaard.” De tv-persoonlijkheid is zich voortaan beter bewust van de risico’s van de zon. ,,Ik stond niet stil bij alle reizen die ik maakte voor mijn werk, waarbij ik in de vlakke zon door een Afrikaans dorpje liep. Dan was het hartje winter, en dan denk je niet aan smeren. Ik zeg nu tegen mijn kinderen: zorg dat je die staaltjes zonnecrème die bij apothekers liggen altijd in je handtas hebt zitten. Zo heb je altijd iets bij om gevoelige plaatsen in te smeren als de zon schijnt.” 

bron: AD / foto: Andries Jelle de Jong