Grootste soap-secreet: Marjolein Keuning

Op de website van Televizier staat een geinige top-6 van de grootste bitches die in ‘GTST’ hebben gespeeld. Marjolein Keuning staat fier bovenaan. Het commentaar luidt:

Het klinkt misschien wat seksistisch, maar de enige manier om te bepalen wie de grootste soapbitch is, is kijken hoe ze het er vanaf brengen tegen Meerdijks’ machoman Ludo. Van alle vrouwen op de lijst kan alleen Maxime hem aan. Logisch, ze zijn broer en zus.  Maxime kwam in 2008 in de serie en zou eigenlijk maar eventjes blijven. Het personage sloeg echter zo aan dat Maxime nog altijd van de partij is. Die populariteit is uiteraard te danken aan de meesterlijke manier waarop Marjolein Keuning gestalte geeft aan de gekwelde kunstenares. Ze schakelt zonder moeite van keihard naar poeslief, waardoor niemand ooit helemaal weet wat ze van plan is.

Maxime kan tegenstanders met de meest warme glimlach de grootst mogelijke dolk in de rug duwen. Dat bewees ze onlangs nog toen ze Anton Bouwhuis zowel financieel als persoonlijk ten gronde richtte omdat ze hem verantwoordelijk hield voor de dood van haar geliefde Ardil Baydar. Ook de rivaliteit tussen Maxime en Ludo blijft tot de verbeelding spreken. Broer en zus kunnen vechten als kat en hond. Voorlopig lijkt het weer even pais en vree tussen de twee, Maxime doneerde zelfs een van haar nieren om Ludo’s leven te redden. Het laat zich raden dat ze daar vast nog eens een kleine tegenprestatie voor verwacht…