Guus Meeuwis Insta

Guus Meeuwis: ‘Alles zou iets mooier zijn als ik kon optreden’

Hij houdt niet van klagen en barst van de positiviteit, maar Guus Meeuwis (48) mist optreden enorm. Gelukkig is het zaterdag ondanks alle coronabeperkingen weer eens zover. De Brabantse zanger bestijgt dan, met een stel andere artiesten, het podium van de Vrienden van Amstel-livestream. “Het is een goed moment om te laten zien dat we er zijn, dat we er zin in hebben en dat we er klaar voor zijn wanneer het weer mag”, vertelt hij aan het ANP.

Toch is het voor Guus niet heel lang geleden dat hij op het podium stond. Van augustus tot oktober heeft hij maar liefst 42 shows in het Tilburgse poppodium 013 gedaan, ter ere van zijn nieuwe album ‘Deel’ zoveel. “Die plaat kwam uit en ik besloot voor iedereen te gaan spelen die zich inschreef. Ik zou net zo lang doorgaan totdat iedereen die dat wilde de show had gezien, maar helaas was daar de lockdown. Ik mag er dus nog een paar”, vertelt de 48-jarige zanger.

De boel lag even stil en Meeuwis stak zijn tijd vooral in muziek maken met vrienden. “Dat is heerlijk om te doen, maar ik mis de energie van het publiek”, vertelt hij. “Ik omschreef het laatst tegen een vriend op de volgende manier: alles is top, thuis met Manon, mijn kinderen, muziek maken, maar alles zou nét iets mooier zijn als ik ook nog kon optreden.”

bron: RTL Boulevard / foto: Instagram