Handige tips voor handenverzorging!

Onze handen gebruiken we heel intensief. Daarbij worden ze dagelijks blootgesteld aan schoonmaakmiddelen, afwasmiddel en extreme temperatuurwisselingen. Met name in de herfst en de winter, als de lucht in huis droog is, kunnen je handen extra snel uitdrogen en ruw aanvoelen.

Niet zo verwonderlijk, want de huid van je handen is bijna net zo gevoelig en dun als je gezichtshuid. Daarbij en zit er weinig vetweefsel in de onderhuid. Bij de handen zijn tekenen van veroudering daardoor sneller zichtbaar. Je handen verdienen dan ook zeker wat extra zorg en aandacht! In dit artikel geven we een aantal handige tips voor de ultieme handenverzorging.

Stap 1: Scrubben

Door je handen twee tot drie keer per week te scrubben, zorg je dat dode huidcellen worden verwijderd, de bloedsomloop wordt gestimuleerd en de cel vernieuwing wordt bevorderd. Je kunt een speciale handenscrub gebruiken, maar de scrub die je normaal gesproken voor je gezicht gebruikt is ook prima. Je kunt eventueel ook zelf een handscrub maken, bijvoorbeeld met kokosolie, honing, zeezout, suiker en citroensap. Zorg dat je je handen na het scrubben altijd goed afspoelt met lauwwarm water. Je handen voelen al meteen heerlijk zacht en glad aan!

Silkn-micronail_l_MD_1 (1)

Stap 2: Nagels verzorgen

Nagellak-restjes kun je het beste verwijderen met een aceton-vrije nagellak remover. Aceton is effectief, maar het is ook zeer chemisch en agressief en droogt je nagels erg uit! Als je nagels snel scheuren of van nature niet zo sterk zijn, is het belangrijk ze niet te lang te laten groeien en ze ten minste één keer per week een beetje bij te werken. In plaats van je nagels te knippen kun je ze beter vijlen. Dit kun je doen met een glasvijl, waarbij je zorgt dat je in dezelfde richting vijlt (dus niet heen en weer). Op die manier voorkom je dat de structuur van je nagels kan beschadigen. Polijsten (ook wel ‘bufferen’ genoemd) zorgt dat je nagels een mooie glans krijgen.

Silkn micronail

Om het vijlen en polijsten van je nagels te vergemakkelijken kun je overwegen een elektrische polijstvijl aan te schaffen, zoals bijvoorbeeld de Silk’n MicroNail. Dit apparaatje maakt je nagels binnen enkele seconden glad, egaal en glanzend! Het resultaat blijft wel tot twee weken zichtbaar. Zo kun je jezelf een professionele manicure geven. Droge nagels kun je eventueel nog behandelen met een speciale nagelolie. Vergeet ook niet om af en toe je nagelriemen even terug te duwen.

 

Stap 3: Hydrateren

Vanwege het gebrek aan onderhuids vetweefsel hebben je handen extra veel vocht nodig. Smeer je daarom je handen na afloop in met een voedende handcrème. Dit voorkomt droge, jeukende handen en kloofjes. Het is sowieso aan te raden om altijd een tube handcrème in je tas te hebben. Zo kun je je handen na elke keer dat je ze wast lekker insmeren en blijven ze mooi, gehydrateerd en zacht.

 

Tot slot

Herhaal het handenverzorging ritueeltje twee keer per week en je bent verzekerd van prachtig glanzende nagels en mooie handen die gezien mogen worden!

Gerelateerde artikelen