Hans Klok Insta

Hans Klok mag bijzondere Britse award in ontvangst nemen

Hans Klok (52) heeft vreugdelijk nieuws: hij mag binnenkort een bijzondere Britse award voor illusionisten in ontvangst nemen. De Nederlandse illusionist ontvangt een prestigieuze onderscheiding – de David Devant Award – die jaarlijks wordt uitgereikt aan iemand die van grote betekenis is geweest binnen de internationale wereld van illusionisten.

Onder andere bekende illusionisten als David Copperfield en Siegfried & Roy hebben de award in ontvangst mogen nemen. Hans Klok zal de eerste Nederlander zijn die de award uitgereikt krijgt. “De prijs wordt uitgereikt door de Magic Circle, een grote organisatie van illusionisten in Londen”, vertelde Klok in Zomergasten.

Normaal gesproken wordt de prijs uitgereikt tijdens een grote ceremonie in Londen, maar helaas zal dat dit keer door coronamaatregelen niet lukken. “Ik krijg de prijs gewoon opgestuurd en moet een filmpje maken voor hun website”, vertelde Klok lachend. “Maar het is wel een heel bijzondere onderscheiding die maar eens per jaar wordt uitgereikt.”

De award is vernoemd naar de Britse illusionist David Devant, de eerste voorzitter van de Magic Circle.

Beeld: Instagram