Heleen van Royen geeft De Hartsvriendin een nieuwe einde

; lezers die graag wilde weten hoe het afloopt met Yvonne en haar hartsvriendin Mona, krijgen nu antwoord. Degenen die de originele editie al in hun bezit hebben kunnen het nieuwe laatste hoofdstuk gratis lezen op haar website (www.heleenvanroyen.nl/dehartsvriendin).

In De hartsvriendin is Yvonne de Graaf gelukkig getrouwd met haar jeugdliefde Maarten, heeft twee tienerkinderen en een vrijwilligersbaan bij de Vogelopvang. Op Facebook heeft ze 34 vrienden, maar in werkelijkheid beschouwt ze Mona als haar enige en beste vriendin. Wanneer Mona het op Yvonne’s veertigste verjaardag laat afweten én ze een wel heel opmerkelijk cadeau krijgt van haar kinderen, verandert de zachtaardige Yvonne in een vrouw die niet langer met zich laat sollen.

heleen-van-royen

Over De Hartsvriendin: ‘Heleen van Royen doet in De hartsvriendin wat Brigitte Kaandorp doet in haar cabaretvoorstellingen en wat Sylvia Witteman doet in haar Volkskrant-columns. Je zou kunnen stellen dat Van Royen een inktzwart, ironisch wereldbeeld schetst. De Nederlandse huisvrouw anno nu ziet oprecht redding in die zogenaamde daadkracht, in diëten en dildo’s, maar De hartsvriendin toont er de vruchteloosheid van.’ (NRC HANDELSBLAD)

Gerelateerde artikelen