Hemels

Dat onze koning vorige week zijn 50e verjaardag vierde, zal niemand zijn ontgaan. Heeft de gemiddelde mens toch een paar dagen nodig om bij te komen van een verjaardagspartijtje, WillemAlexander bleek onvermoeibaar en vierde zijn verjaring met meerdere feestjes. De kick off van alle festiviteiten was een prachtig interview met Wilfried de Jong. Zelden zagen we Wim-Lex zo ontspannen antwoord geven op persoonlijk vragen. Zijn platHaagse imitatie van Van Kooten en De Bie, de ondeugende blik in zijn ogen toen hij sprak over zijn ietwat rebelse tienertijd en de emotie waarmee onze koning vertelde over het verlies van zijn broertje Friso… Wat een leuke vent die Willem-Alexander; hij heeft humor, is zelfverzekerd en veel minder stijfjes dan verwacht.

Ik snap wel dat Máxima als een blok voor hem is gevallen. De Argentijnse schoonheid zag er op Koningsdag weer hemels uit. Het was een genot om Máxima een toch ietwat tuttig parcours door Tilburg te zien afleggen… Zij fleurt de hele boel op, gewoon alleen door er te zijn. Met haar charme en ontwapenende enthousiasme weet de koningin van een middagje saai kantklossen nog een onvergetelijk feest te maken. Ook hulde aan de drie prinsesjes. Op hun leeftijd zijn er vast wel leukere dingen te bedenken dan met je ouders handen van wildvreemde mensen te gaan schudden. Toch slaan de meiden zich dapper door zo’n dag heen; ze laten aan niets merken dat ze liever met hun iPad op schoot in hun hemelbed waren blijven liggen. Ze zetten ze een vrolijke snoet op en zwaaien naar het volk alsof hun leven ervan afhangt.

Niet alleen in Tilburg was overigens reden tot vrolijkheid, ook in Rotterdam loopt men al enkele weken met een brede glimlach rond. Hun Feyenoord heeft namelijk hemel en aarde bewogen om landskampioen te kunnen worden. En het ziet ernaar uit dat dit hen nog gaat lukken ook. Lee Towers mag de spelers van Feyenoord toezingen als ze winnen; aan Party vertelt de Rotterdamse crooner hoe hij in de zevende hemel is met zijn cluppie.

Chantal Braspenning

Hoofdredactie