Monique Smit Insta (8)

Henny Huisman haalt uit naar Monique Smit

Henny Huisman haalt keihard uit naar Monique Smit. Het zusje van Jan Smit wil graag zijn programma De Mini Playbackshow nieuw leven inblazen, maar dat is volgens Henny een vreselijk slecht idee…

In de Telegraaf zegt Henny dat Monique zijn oude show wil overnemen. “Ik heb weleens gehoord: ’Dat zou de zus van Jan Smit graag willen doen’. Dat zal ze wel willen, maar dat kan ze niet. Klaar.”

Deze bikkelharde woorden heeft Monique zelf uit de mond van Henny gehoord. “Ik heb haar uitgelegd waarom ze mijn toestemming niet krijgt: ’dit ben jij niet’.”

Eigen ambities

In de jaren negentig was Henny Huisman niet weg te denken van televisie. Hoewel de 69-jarige presentator eerder aangaf graag een comeback te willen maken, lijkt hij het nu prima te vinden dat hij sporadisch op de buis is. “Ik hoef niet per se op televisie, maar ik word altijd gevraagd”, zegt hij in hetzelfde interview.

“Nou ja… ik bedenk programma’s, zoals Waar is dat feestje?”, zegt de presentator over het programma dat hij onlangs voor SBS6 maakte. “En dan is de vraag: misschien is het wat voor Gordon, of voor die of die. En dan komt: of is het niet heel grappig als jij het doet? Zo’n oude lul tussen een hossende massa. Je bedenkt toch altijd iets vanuit je eigen gevoel. Het klinkt gek maar als ik daarna zit te dubben over een presentator, kom ik toch vaak bij mezelf uit.”

Wel vindt Huisman dat er genoeg programma’s zijn waarbij de presentator op de juiste plek zit. “Het is een verkeerd beeld dat ik thuis aan het jammeren ben omdat ik denk dat ik alles beter zou doen.”

Henny Huisman Tijdens De Covid 19 Tijd
Henny Huisman Tijdens De Covid 19 Tijd

Gerelateerde artikelen