Zimra Geurts Insta

Het gaat weer slechter met Zimra Geurts

Het gaat weer slechter met de 29-jarige Zimra Geurts. Na lange tijd ontdekte Zimra dat zij ziek werd van haar borstimplantaten en het zogeheten ASIA-syndroom heeft. Nu, een aantal maanden verder, geeft Zimra een gezondheidsupdate die helaas niet positief is.

‘Afgelopen maanden ging het helaas weer wat slechter met me’, schrijft ze bij haar Instagrampost. Nadat Zimra ziek werd, heeft ze haar implantaten meteen laten verwijderen. Ze ging aanvankelijk in kleine stapjes vooruit, maar daar is inmiddels vrij weinig sprake meer van. ‘Eten wil niet goed door mijn slokdarm, blijft steeds hangen en komt weer gezellig terug naar boven. Hierdoor ben ik in twee maanden tijd tien kilo afgevallen. Wat weer zorgt voor minder energie, dus dat was niet goed. Maar de afgelopen weken gaat dit gelukkig iets beter, ben al iets terug aangekomen en probeer de problemen een beetje onder controle te krijgen.’

Dat Zimra lang niet de enige is die in deze situatie zit, blijkt uit de reacties die ze ontvangt. ‘Ik merk heel erg dat veel vrouwen mij zien als aanspreekpunt voor deze ziekte en ik wilde oprecht dat ik dat voor jullie kon zijn, maar het lukt me helaas niet om op alle berichten en vragen te reageren, dit spijt me heel erg. Ik weet hoe jullie je voelen en dat er geen duidelijk traject is waarin je goed genoeg wordt geholpen door de artsen, waardoor je ook met enorm veel vraagtekens achterblijft. En ik heb daar helaas ook niet alle antwoorden op. Ik kan alleen hopen dat dit steeds beter bekend wordt en onder de aandacht komt.’ 

Ze zou daar dan ook graag meer over willen delen in interviews, maar dat zit er nu nog niet in. ‘Dit lukt me simpelweg helaas nog niet. Wanneer ik het gevoel heb dat dit enigszins lukt, dan ben ik meer dan bereid om mijn verhaal niet alleen hier (Instagram, red.) te doen maar ook op andere platformen. Maar voorlopig lukt dat niet.’

Beeld: Instagram