Het lange lied van Ad Visser

We kennen hem allemaal als Mister TopPop, maar Ad Visser is al een tijdje niet meer op de buis. Hij richt zich momenteel vooral op de kunstwereld.

Zo organiseerde Ad onlangs de tweede editie van de ‘FIRST ART FAIR’. Dit is een sprankelende nieuwjaarsbeurs voor hedendaagse kunst, met een breed spectrum aan kunst van hoog niveau. Op de beurs trof men onder andere schilder- en beeldhouwkunst, glas, fotografie en juwelen van honderden gerenommeerde en jonge kunstenaars, verdeeld over de stands van circa 30 geselecteerde galerieën uit het hele land.

Of er ook muziek op de achtergrond te horen was, weten we niet. Een geschikt muziekstuk dat zich daar prima voor zou lenen, heeft de popmuziekgek zelf jaren geleden al gemaakt. Ad maakte namelijk het langste lied ter wereld, het 1050 verzen tellende Parade van de Hemelse Tragedie. Een lied over alles, van kunst tot erotiek, van voedsel tot roem. Het duurt 8 uur, 39 minuten en 39 seconden om het te zingen. Ad is wel even zoet geweest met de repetities…