Hoe bekend Nederland Peter R. de Vries liefheeft…

De brute en meedogenloze aanslag op Peter R. de Vries heeft heel Nederland geschokt. In artiestenland is ook met afschuw gereageerd op de verschrikkelijke daad. In de nieuwe Party een eerbetoon aan de misdaadverslaggever die momenteel nog altijd vecht voor zijn leven in het ziekenhuis. Onder andere zijn dierbare oud-collega en vriend Klaas Wilting spreekt bemoedigende woorden. Hieronder alvast de reactie van een groot fan van Peter, namelijk Dries Roelvink.

Dries Roelvink: ‘Ik zie het somber in’

Als Party contact opneemt met Dries Roelvink (62), van wie we weten dat hij een bewonderaar is van Peter R. de Vries, horen we als eerste een diepe zucht. “Ik ben een enorme liefhebber van Peter. Ik hoor best vaak dat mensen zich eraan storen dat hij in zoveel tv-programma’s te zien is. Dan zeggen ze dat ze er doodziek van worden dat hij denkt dat hij overal verstand van heeft. Maar als ik Peter hoor praten, denk ik eigenlijk altijd wel iets van: ‘zoals jij het nu verwoordt, zo zit het!’. Hij durft altijd dwars tegen de massa in te gaan en ik vind in discussies dat hij uiteindelijk altijd gelijk heeft. Als ik ergens in een programma zat en iemand anders probeerde mij een beetje aan te vallen, dan brak Peter in met zijn beargumenteerde mening en kwam hij voor mij op. Hij heeft me ooit gezegd dat hij zijn afspraken om 12.00 uur even liet wachten om mijn radiocolumn op NPO Radio 1 bij Sven Kockelmann te kunnen horen. Dan bleef hij even iets langer in de auto zitten, hij vond het leuk hoe ik dat deed. Er is veel wederzijds respect voor elkaar. Wat er nu in mijn stad is gebeurd, is verschrikkelijk. Kijk, in het criminele milieu wordt er dusdanig veel afgerekend tegenwoordig, dat je er helaas haast minder van schrikt als er weer iets gebeurt in Amsterdam. De afgelopen twintig jaar zijn we eraan gewend geraakt als er een crimineel wordt vermoord. Maar een journalist? En een advocaat zoals Derk Wiersum? Dat is ongehoord. Over de huidige toestand van Peter ben ik sober gestemd. We weten niet veel, maar een kogel in je hoofd… dat biedt vaak weinig perspectief. Ik bid voor hem en het zou een wonder zijn als we hem weer aan de desk zien staan bij ‘RTL Boulevard’, maar ik zie het eerlijk gezegd somber in.”

Dries Roelvink
Foto Dries: Hollandse Hoogte

Foto Peter: Patrick van Emst