John De Bever

Hoe John de Bever een tv-rel omzette in een liedje

De nieuwe single ’Allemaal Hetzelfde’ van John de Bever komt een beetje voort uit een tv-rel. Hoe zat dat ook alweer? ”In de talkshow van Beau van Erven Dorens was ik in juni te gast. Ook rapper Akwasi zat daar om te praten over de racisme-discussie. Hij was op een gegeven moment tegen Beau aan het schreeuwen dat Beau niet zo moest schreeuwen. En dat terwijl de presentator in mijn ogen uiterst kalm aan het interviewen was. Ik vind sowieso dat we allemaal veel te heftig discussiëren over verschillen tussen mensen, ik vind namelijk dat we allemaal hetzelfde zijn. Maar in de uitzending vond ik dat Akwasi niet fair communiceerde richting Beau. Ik ging me ermee bemoeien en zei dat Akwasi op dat moment het hardst van iedereen schreeuwde en toen begon hij over mij te roepen: ’Wie is die gast?’ Zo laaiden de emoties wat op.”

Benieuwd hoe dit leidde tot een lied? John vertelt het in Party 31.

Gerelateerde artikelen