Igmar Felicia

Igmar Felicia veroorzaakt heftig ongeluk met scooter

Igmar Felicia heeft twee weken geleden een ongeluk veroorzaakt op de scooter. De dj van Radio 538 maakte een fout bij het inhalen van twee fietsers en botste frontaal op een vrouw op een elektrische fiets. Beiden raakten gewond, zo vertelt hij op Instagram.

“De schrik in de ogen van de fietster vlak voor de aanrijding, de klap, het geschreeuw. Ik voelde me zo schuldig dat ik eigenlijk alleen maar bezig kon zijn met de toestand van de vrouw die ik aanreed”, kijkt Igmar terug. “Uiteindelijk moeten we allebei mee met de ambulance en blijkt de schade groter dan gedacht. Tineke heeft gebroken ribben, een gekneusde nier en scheurtje in haar lever. Ze moet zelfs op de IC blijven, ik houd het bijna niet meer van schuldgevoel en medeleven.”

Igmar is zelf ook behoorlijk toegetakeld. Hij heeft een diepe wond in zijn knie die gehecht moet worden en er zitten botsplinters van zijn knieschijf in de wond. Hij is er naar eigen zeggen nog wel even zoet mee. “De wond is lelijk gaan ontsteken en zal eerst goed moeten gaan helen, daarna gaan we kijken naar hoe de knie er verder uit komt.”

Het slachtoffer, Tineke, moedigde Igmar aan om het verhaal te delen op social media. De radiomaker wilde daar eerst eigenlijk niet aan. “Het is namelijk best een pittig verhaal en meer iets voor mezelf en Tineke. Tot ik na een week bij Tineke kom, ze is gelukkig goed herstellende en mag weer thuis zijn. (…) Ze werkt zelf bij Slachtofferhulp en verwerkt, hoe ironisch, trauma’s bij ongelukken.”

View this post on Instagram

Veel lieve vragen in DM over wat er met m’n knie aan de hand is. Met hemelvaart een dagje een scooter gehuurd om het lekkere weer te vieren. Op de terugweg gaat het fout bij het inhalen van twee fietsers. Ik zie een tegenliggende fietser aankomen, maar het blijkt een elektrische fiets te zijn die dus twee keer sneller aankomt dan ik had gedacht. Een inschattingsfout met een frontale botsing tot gevolg. De schrik in de ogen van de fietster vlak voor de aanrijding, de klap, het geschreeuw. Ik voelde me zo schuldig dat ik eigenlijk alleen maar bezig kon zijn met de toestand van de vrouw die ik aanreed (Tineke). Uiteindelijk moeten we allebei mee met de ambulance en blijkt de schade groter dan gedacht. Tineke heeft gebroken ribben, een gekneusde nier en scheurtje in haar lever. Ze moet zelfs op de IC blijven, ik houd het bijna niet meer van schuldgevoel en medeleven. Zelf moet een diepe wond op m’n knie gehecht worden en zitten er botsplinters van m’n knieschijf in de wond. Ik besluit het niet te delen op Social Media. Het is namelijk best een pittig verhaal en meer iets voor mezelf en Tineke. Tot ik na een week bij Tineke kom, ze is gelukkig goed herstellende en mag weer thuis zijn. ‘Deel het!’ Moedigt ze me aan. Ze werkt zelf bij Slachtofferhulp en verwerkt, hoe ironisch, trauma’s bij ongelukken. ‘Laat zien hoe je een ongeluk ook kunt oplossen door goed met elkaar in gesprek te gaan i.p.v. elkaar uit te schelden of te beschuldigen. Ook al voel je je zo ontzettend schuldig zoals jij doet, het is en blijft een ongeluk en ongelukken gebeuren nou eenmaal.’ . Zelf ben ik er nog wel even zoet mee. De wond is lelijk gaan ontsteken en zal eerst goed moeten gaan helen, daarna gaan we kijken naar hoe de knie er verder uit komt.

A post shared by Igmar Felicia (@igmarfelicia) on

Gerelateerde artikelen