tim-douwsma-ikdoenietmeermee

#Ikdoenietmeermee-BN’ers riskeren hoge boetes

Artiesten en BN’ers die de coronaregels overtreden riskeren een forse boete te krijgen, zo maakt het Openbaar Ministerie bekend. Dit deden zij naar aanleiding van de oproep van een groep artiesten om de coronaregels niet langer te volgen.

“Wie de regels en wetten willens en wetens overtreedt, riskeert een boete”, aldus een woordvoerder. “Dat geldt voor de coronaregels. Maar ook als je 130 kilometer per uur rijdt op een plek waar de limiet 100 kilometer per uur is.” Een specifieke reactie op de oproep van de BN’ers, waaronder FamkeLouise, Tim Douwsma en rapper JeBroer, wil het OM nog niet geven.

Een groep BN’ers geeft door een openbare protestactie via social media, waarbij ze de hashtag #ikdoenietmeermee gebruiken, aan dat zij de coronamaatregelen die het kabinet heeft opgesteld niet langer respecteren en zich hier niet meer aan zullen houden. “Wat is het nut van niet-medische mondkapjes en de 1,5 meter? Hoe betrouwbaar is de PCR test en waarom stemt de overheid tegen een onderzoek? Waarom worden kritische artsen de mond gesnoerd? Angst is de grootste onderdrukker van het immuunsysteem. Hoe kun je dan rechtvaardigen dat je mensen massaal bang maakt? Waar is de griep gebleven? Hoe dodelijk is dit virus?”, pleit Tim Douwsma bij zijn Instagrampost.  

De ‘slogan’ van de actie luidt: “Alleen samen krijgen wij de overheid onder controle. Ik doe niet meer mee.” De BN’ers vragen om duidelijkheid en transparantie.

Uiteraard zijn er ook op social media veel reacties gekomen en discussies ontstaan naar aanleiding van deze protestactie. De actie wekt dan ook veel irritatie op, vooral bij ic-artsen en ander zorgpersoneel.

Beeld: Instagram