ilse-delange-album

Ilse DeLange brengt op 15 mei nieuw album uit

Vanochtend maakte zangeres Ilse DeLange (42) bij de show van Giel Beelen op Radio Veronica bekend dat ze haar nieuwe album, ‘Changes’, op 15 mei uit zal brengen. Dat dat nog geen jaar is na het uitbrengen van haar vorige album, Gravel & Dust, verbaasde DeLange zelf ook, gaf ze in het interview toe.

Waarom ze zo snel alweer een album uit zal brengen? De zangeres doet mee aan de Duitse versie van Beste Zangers en wilde rond de uitzendingen graag nieuwe muziek uitbrengen. “Na het uitbrengen van twee albums in twee jaar was ik wel een beetje door mijn stapeltje songs heen,” vertelde DeLange op de radio. Dat ze goed op dreef zou komen en een album van haar nieuwe popnummers kon maken, zag ze niet aankomen: “Ik was vrij sceptisch en wist niet wat er onder deze druk uit zou komen met allemaal nieuwe mensen, maar het ging als een speer.”

Afgelopen woensdag was ze dan ook klaar met het opnemen van haar nieuwe album en vanmorgen werd de releasedatum bekend gemaakt: 15 mei 2020. Nog heel even geduld hebben dus!

Beeld: Instagram @ilsedelange