Imanuelle Grives tussen de ratten en muizen…

0

Imanuelle Grives wordt ervan beschuldigd op muziekfestival ’Tomorrowland’ in verdovende middelen te hebben gehandeld. Meer dan honderd xtc-, amfetamineen MDMA-pillen, 20 gram cocaïne en bijna 10 gram ketamine werden door agenten bij haar aangetroffen. Een uitgebreide huiszoeking in het Belgische Airbnb-appartement waar Imanuelle verbleef, leverde even- eens een drugsvondst op. Vanwege mogelijk vlucht- en herhalingsgevaar, heeft de raadkamer van Antwerpen besloten om Imanuelle de komende weken in voorlopige hechtenis te nemen.

De actrice is na haar arrestatie, nu net iets langer dan veertien dagen geleden, naar de gevangenis in Antwerpen gebracht. Daar schijnen de omstandigheden belabberd te zijn.  Douchen is niet elke dag mogelijk. Een luchtje scheppen kan één keer per dag, niet langer dan zestig minuten. Op de muren staat schimmel en soms lopen er muizen in de cel of ratten in de gangen rond. Door gebrekkige hygiëne neemt de kans op besmettelijke ziektes, zoals tuberculose, mazelen of schurft, toe. Omdat airco ontbreekt, is het bij zomerse temperaturen van rond de dertig graden in de cellen al snel veertig graden.

Imanuelle wil het liefst zo snel mogelijk terug naar Nederland om zich vanuit hier op de rechtszaak voor te bereiden. Dat de raadkamer van Antwerpen anders heeft beslist, is een teleurstelling. Imanuelle zit voorlopig dus nog in Antwerpen. In Party 32 leest u een uitgebreide beschrijving van wat er nou precies aan de hand is met Imanuelle…

Share.