Imca Marina: heimwee naar Ameland

Vanuit Blaricum, waar zij inmiddels bijna twee jaar woont, reisde Imca Marina onlangs naar Ameland. ”Ik had er heimwee naar”, aldus de 79-jarige zangeres. Waarom het Waddeneiland, dat tot de provincie Friesland behoort, voor haar zo speciaal is? Haar enige kind woont daar met zijn gezin. ”Hij is een kanjer”, straalt de ’Eviva España’-vertolkster over haar zoon.

Als Imca op Ameland niet bij haar familie is, verblijft ze in haar eigen huisje. De laatste keer heeft de entertainster, met hulp van haar zoon, opknapwerkzaamheden aan haar onderkomen verricht. De tuin is ook netjes gemaakt. ”Ik was doodop toen ik weer wegging. Toch overheerste een voldaan gevoel. Ik vond het fijn dat alles er zo mooi bijligt.” Ameland inspireert Imca. ”Ik schrijf graag op het Waddeneiland. Wat ik zoal op papier zet? Liedjes en een hoofdstuk van een boek, waar ik al een hele tijd mee bezig ben.”