Instagram-account Michael van der Plas in beslag genomen door Belastingdienst

Het Instagram-account van Michael van der Plas is in beslag genomen door de Belastingdienst. De reality-ster wordt verdacht van het aanbieden van merkvervalste kleding.

Michael verkocht via zijn account nep merkkleding en daardoor is zijn account nu geblokkeerd door de Fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst (FIOD). “We kunnen er nog niet veel over zeggen”, heeft een woordvoerder van de opsporingsdienst aan Shownieuws verteld. “Maar ik kan wel bevestigen dat het geen fake is.” Of er meerdere personen betrokken zouden zijn bij de zaak wil de woordvoerder niet zeggen.

Ook het account van zijn vriendin Naomi is geblokkeerd. De voertuigen van Michael en Naomi zijn in beslag genomen, zoals te zien is op de foto’s onderaan de pagina. Het stel had hun auto net een dag eerder helemaal laten opknappen.

De posts over de kleding die hij verkocht, zijn inmiddels verwijderd. Zijn volgers zijn geschrokken door deze ontwikkeling. “Daar gaat de mercedes”, “Huh? Sinds wanneer doet de FIOD dit?”, en “Hoop dat je stopt met nep kleren verkopen aan kleine kinderen”, luiden enkele reacties. Michael heeft zelf nog niet gereageerd op de inbeslagneming.

bron: Shownieuws