Johan Derksen Reikt Cd Album Uit.

Is einde carrière Marianne Weber in zicht?

Marianne Weber (65) denkt niet dat ze ooit nog nieuwe muziek zal opnemen of grote concerten zal geven. De zangeres, die vanwege borstkanker al twee jaar niet heeft opgetreden, denkt niet dat er nog geld mee te verdienen is en bovendien kennen veel mensen haar niet meer, zo vreest ze.

“Weet je wat het is? Er zijn al zeker twee generaties die niet weten wie Marianne Weber is. Als ik in mijn toptijd een vliegtuig binnenstapte, heette de gezagvoerder mij via de microfoon welkom aan boord. Het hele toestel joelde dan”, kijkt Weber terug in De Telegraaf. “Nu ben ik voor de bemanning een volslagen onbekende. Niets mis mee, hoor, maar het is wel wat het is. En dat vind ik eigenlijk wel zo prettig.”

Volgens Marianne zou haar vaste muziekproducent Emile Hartkamp nog wel graag een album met haar maken. “Maar ik vraag me af waarom? Veel zin om zo’n ding te promoten heb ik niet. Wie heeft er trouwens tegenwoordig nog een cd-speler? Zo’n schijfje wordt nauwelijks op de radio gedraaid, er valt geen droog brood mee te verdienen.”

Alleen als Hartkamp met een ‘waanzinnig plan’ komt, wil ze er naar eigen zeggen over nadenken. “Weet je wat het ook is? Ik heb fantastische dingen meegemaakt. Mooie concerten gegeven, hits gescoord… dat valt niet meer te evenaren of te overtreffen. Dat moet je ook helemaal niet meer willen.”

bron: RTL Boulevard / foto: Hollandse Hoogte