Ivo Franklin na 25 jaar weer terug in Roemenië met platencontract

Ivo Franklin zet na 25 jaar weer voet op Roemeense bodem met een Engelse vertaling van zijn single “Tweestrijd”.

“Dilemma” is de Engelse titel van de Nederlandse versie “Tweestrijd”, een voor Ivo Franklin autobiografisch nummer die ruim 300.000x alleen al op Spotify werd gestreamd en binnenkort in Roemenië zal worden uitgebracht. Er is gekozen voor deze titel, omdat ook in het Roemeens je het ongeveer zo uitspreekt “Dilemă” en heel dicht bij het origineel blijft

25 jaar geleden was Ivo Franklin in Roemenië een bekendheid, die als gevolg van een onverwacht gastoptreden tijdens het Mamaia Festival aan de kust van de Zwarte zee een aanbod kreeg om een album op te nemen met Roemeense liedjes die speciaal voor hem vertaald werden in het Engels.  Daarna ging heel hard en volgde al snel een opvolgend album „Franklin sings Manilow”, die eveneens een behoorlijk succes opleverde.

Met artiesten als Lionel Richie, Diana Ross, Johnny Logan, Boy George, Sister Sledge, e.v.a. stond Ivo Franklin op de grote Festivals in Roemenië, was kind aan huis van de Nationale TV, maakte diverse video-clips o.m. met een Roemeense Cinieast, ontmoetingen met talloze hoogwaardigheidsbekleders en als teken dat je erbij hoorde, werden door populaire caberatiers in Roemenië grappen over hem gemaakt.

Nu, 25 jaar later, uit het niets en met een simpele „Hi Ivo, how are you and do you remember that I kissed you in one of your video-clips” via Facebook, is de bal opnieuw gaan rollen en reist Ivo begin september af naar Bucharest.  Wat hem daar te wachten staat wordt op dit moment voorbereid door zijn manager in Roemenië.  Radio en TV opnames, interviews met de schrijvende pers en afrondende besprekingen met een platenlabel in Roemenië.

Uitgerekend voormalig Miss Roemenië is de vrouw die hem via facebook benaderde en destijds in een door de Nationale Roemeense tv opgenomen video-clip een rolletje vervulde en als TV journaliste zich nu sterk maakt voor een vernieuwde kennismaking van het Roemeense publiek met Ivo Franklin.

Meer lezen over Ivo Franklin? In de huidige Party 34 een groot interview! Haal ‘m snel!