Jamai heeft zo snel mogelijk een nieuwe nier nodig

“Mijn leven staat behoorlijk op zijn kop”
Jamai Loman heeft ernstige nierproblemen. De zanger vertelde erover in de show van Ruud de Wild op NPO Radio 2. De 31-jarige zanger vertelde dat hij erachter kwam doordat zijn lichaam veel vocht vasthield. Mensen zeiden tegen de zanger: “Wat heb jij een dikke kop?” Jamai ging naar de huisarts en daar was het meteen foute boel. Jamai: “Mijn nieren werken niet zo goed meer en dat is klote. Dat betekent dat ik binnenkort begin aan dialyse en een traject in ga voor een niertransplantatie.”

De zanger kwam er tien dagen geleden achter dat hij zo snel mogelijk een nieuwe nier moet en sindsdien zit hij in een achtbaan: “Mijn leven staat behoorlijk op zijn kop.” Het duurt nog even voordat er een perfecte match wordt gevonden, de wachtlijsten zijn volgens de zanger drie tot vier jaar.

Jamai heeft op dit moment geen pijn: “Ik functioneer gewoon prima. Ik voel me wel een beetje raar, maar dat komt door de medicijnen.” Toch blijft de Idol er positief onder: “Ik vind het hartstikke klote, maar ik ben ook wel positief want ik wil zo snel mogelijk beter worden.”

Het liefst had hij het niemand verteld, maar hij was bang voor verhalen uit het ziekenhuis. “Je hebt een baan in de publiciteit dus je ontkomt er niet aan.” Jamai was op dit moment hard aan het werk aan een nieuw reisprogramma Beter Laat Dan Nooit, maar dit project is nu even van de baan.