Jeroen van der Boom: ‘Ik zit in de nazomer van mijn carrière’

Hij heeft net de 47 aangetikt en kruipt langzaam richting Abraham. Jeroen van der Boom vaart er wel bij. Hij heeft met niemand ruzie, zorgt voor harmonie bij SBS6, is ook achter de schermen druk aan het ondernemen en voelt zich beter dan ooit. ”Ik zie er momenteel jonger uit dan twaalf jaar terug.” Het hele interview staat in Party 28, maar hier onder vast een voorproefje.

Je hebt op 22 juni je 47ste verjaardag gevierd. Je gaat zo aardig richting de vijftig! Op welk punt bevind je je in je leven?

”Dat vind ik een interessant onderwerp. Ik heb er zelfs een liedje over geschreven dat ik in mijn theatershow ’Dit Ben Ik 2.0’ heb gespeeld. In dat liedje stel ik het leven voor in seizoenen. Mijn zoons Daan (16) en Luuk (12) zitten in de lente. Je denkt in die fase dat alles kan, dat je alles kunt worden en je droomt over dingen waarin je de beste zou kunnen zijn. Als je zo rond je 25ste bent, zit je in de zomer. Alles gaat goed, iedereen lacht en alles is fris, leuk en gezellig. Ik denk dat ik een beetje in de nazomer zit op m’n 47ste. De herfstblaadjes beginnen al een beetje te vallen, alles begint al een beetje te hangen. Maar ik weet wel precies wie ik ben en het is af en toe wel heel lekker om die warme, vertrouwde jas aan te trekken.”

Hoe kijk je vooruit naar de seizoenen die je te wachten staan?

”Ik hoop als ik straks een keer een jaar of 60 ben, dat ik de herfst of vroege winter net zo happy meemaak als mijn nazomer van nu. Mijn ouders zijn midden zeventig en hebben het heel fijn in hun winter. Maar ik kan niet anders zeggen dat het jaargetijde waar ik nu in zit, van mij het langst mag duren.”

Gerelateerde artikelen