Jeroen van der Boom: passie voor Porsches

“Ik ben happy, het gaat goed met mijn carrière en mijn gezin is gezond”, zegt Jeroen van der Boom (47) als Party hem tegen het lijf loopt in Krimpen aan den IJssel. Het geluk lacht de zanger dus werkelijk van alle kanten toe. Alle reden om hem eens over wat ánders te vragen dan zingen: zijn passie voor zijn oude Porsches 911. “Wat ik vroeger aan mijn brommer deed, kan ik nu toepassen op mijn auto’s.” Hieronder vast een voorproefje, het hele interview over zijn passie voor Porsches staat in Party 42. Zouden zijn kinderen ook zo gek zijn op oldtimers?

We treffen je hier op het event ‘Luchtgekoeld’ waar je samen met 75 andere liefhebbers over mooie oude Porsches komt kletsen. Is dit het jongetje in Jeroen?

“Haha, het is een hobby die ik al heel lang heb, maar ik loop er nooit zo te koop mee. Je moet er echt iets mee hebben. Sommigen zullen zeggen: ‘wat moet je met zo’n oude auto?’ Ik hou gewoon van een beetje poetsen, toeren en speuren naar onderdelen. Als ik ergens ter wereld zo voordelig mogelijk precies dát oude stuur of die bijpassende wieldop kan vinden, dan vind ik dat prachtig. Ik probeer al een tijdje om een Porsche 911 van mijn geboortejaar 1972 te bemachtigen. Mijn rode auto komt uit 1974, we schelen twee jaar, haha. Ik heb er nog eentje uit 1978 waarmee ik rally’s rijd en ik heb er eentje uit de jaren ’90. Ik vind het fijn om me van tijd tot tijd even terug te trekken met mijn hobby en even nergens anders aan te hoeven denken.”