Jim Bakkum woest op Nieuwe Revu: ‘Schaam jullie!’

Jim Bakkum neemt het op voor zangeres Shirma Rouse die het er flink van langs kreeg in een column van Herman Brusselmans. Hij noemt het schrijven “beneden alle peil.” In zijn column voor Nieuwe Revu beledigt de Vlaamse schrijver Herman Brusselmans iedere week een ander ‘overschat persoon uit de wereldgeschiedenis’. Dit keer moet Shirma Rouse eraan geloven. Hoewel de zangeres een enorme transformatie heeft doorgemaakt nadat ze 50 kilo afviel, heeft ze volgens Brusselmans nog een lange weg te gaan. ‘Ze is zo dik dat, als ze twee levende kippen inslikt, deze hoenders mekaar in haar maag nooit meer terugvinden. Ze is zo dik dat ze bij een sprong in de Noordzee ongeveer drie landen onder water zet”, schrijft hij onder andere.

Ook vriend Jim Bakkum spreekt zich uit over de column, die hij ‘beneden alle peil’ en ‘lager dan laag’ noemt. “Mensen hebben pijn. Verdriet. En in Shirma’s geval; bloed, zweet en tranen in úren training zitten. Training om haar gezondheid op peil te krijgen. En wat heeft ze al een transformatie ondergaan”, schrijft hij op Instagram. “Shirma is sterk. Heel sterk. Maar er zijn zoveel mensen die minder sterk zijn. En dan kan één opmerking, één woord en in dit geval één column fataal zijn.” Jim roept op om een voorbeeld voor de volgende generatie te zijn. “Natuurlijk is er altijd nog zoiets als zelfspot. Ben ik groot voorstander van. Maar soms (vaak) gaat het te ver.” De ietwat saaie Jim, die niet bepaald bekendstaat als de grootste lolbroek, lijkt in z’n geheel te missen dat de column van Brusselmans al jarenlang pure satire is.

Shirma neemt haar Insta-volgers mee in haar strijd tegen de kilo’s en dan is het natuurlijk extra zuur dat er zulke teksten over je worden uitgekieperd. “En al helemaal over Shirma Rouse, die én keihard werkt aan haar gezondheid, maar ook als mens de goedheid zelve is.”, schrijft Jim, die ook het blad in kwestie – Nieuwe Revu – aanspreekt. “Nieuwe Revu, dit kan niet. En beter gaat dit ook nooit meer gebeuren. Bij niemand. Schaam jullie.”

De ietwat saaie Jim, die niet bepaald bekendstaat als de grootste lolbroek, lijkt in z’n geheel te missen dat de column van Brusselmans al jarenlang pure satire is.

Vierde Liveshow Van The Voice Of Holland
Shirma Rouse