John de Wolf & Glenn Helder in theater met FC De Rebellen

“Ergens niets van zeggen druist in tegen hun gevoel voor rechtvaardigheid. Ze haalden dan ook geregeld de woede op hun hals van trainers, managers en bestuurders. Soms ook van collega’s en de media. Maar ze werden en worden voor altijd op handen gedragen door hun supporters… omdat ze er altijd voor gaan. Altijd!” John de Wolf, Glenn Helder, Koert Westerman, Ricky vd Bergh, Marcel Meeuwis en cabaretier Leo Alkemade… Zij staan aan de start van de theatertour van FC de Rebellen!

Marcel Meeuwis, oud-voetballer van o.a. Feyenoord heeft FC de Rebellen opgericht, een selectie van oud-voetballers die bekend staan als rebellerend in de tijd dat zij als profvoetballer actief waren. Zij brengen de voetbalsfeer in het theater! Anekdotes uit de kleedkamer, persoonlijke verhalen, hilarische ervaringen met coaches, maar ook de nederlagen en dieptepunten die zij persoonlijk en op het veld hebben meegemaakt. Het publiek wordt continu actief betrokken bij het schouwspel en kan zichzelf qua voetbalkennis in de spotlight zetten tijdens de ‘rebelse quiz’.

Na de voorstelling vindt ‘de verlenging’ plaats in de foyer en is het mogelijk met de Rebellen op de foto te gaan, of je aangeschafte boek persoonlijk te laten signeren. De presentatie ligt in handen van Koert Westerman die de avond in goede banen probeert te leiden, al is dat soms lastig met onze onvoorspelbare Rebellen daardoor is er veel ruimte voor improvisatie en verrassingen!

Vrijdag 15 januari start de theatertour in het Wilminktheater in Enschede, daarna spelen we door in Arnhem, Capelle a/d IJssel, Roosendaal, Alkmaar en Eindhoven.  Precieze speeldata zijn terug te vinden op www.fcderebellen.nl

rebellen2