john van den heuvel

John van den Heuvel over overleden dochtertje: ‘Zwarte dag’

Een emotioneel beladen gesprek woensdagavond in ‘De Geknipte Gast’. Als presentator Özcan Akyol (37) ‘klant’ John van den Heuvel (58) vraag naar zijn privéleven en overleden dochtertje, kan de normaal zo stoere misdaadverslaggever zijn tranen niet onderdrukken en ontvouwt zich een openhartig gesprek.

Afgelopen weekend was het precies 30 jaar geleden dat dochter Kirsten werd geboren. Het meisje overleed echter al in de buik van zijn vrouw, Mariëtte. In zijn autobiografie uit 2015, De spiegel van het recht, vertelt John over de emotionele geboorte. Als hem in de aflevering wordt gevraagd een stukje uit die tijd voor te lezen, breekt hij. “Ik vind dit toch moeilijk (…) Weet je wat het is: dat is gek want het is natuurlijk al lang geleden, maar het blijft toch een open wond. Je denkt er vaak aan, maar op een moment dat het weer zoveel jaar geleden is – bijvoorbeeld de sterfdag – dat blijft een zwarte dag.”

John en zijn vrouw vinden steun door regelmatig haar laatste rustplaats op te zoeken, iets wat presentator Eus enorm bijzonder vindt. “We voelen nog steeds dat ze onderdeel is van het gezin”, aldus John, die later met zijn vrouw nog drie zoons kreeg. “Het was ons eerste kindje en dan verheug je je daar verschrikkelijk op, en het had best een tijdje geduurd voordat we zwanger werden. Dus we waren zielsgelukkig en alles stond klaar, en dan gaat het op een moment mis…. dan is het wel een enorme klap.”

In het emotionele gesprek vertelt het gezicht van Crime Desk ook over zijn overleden moeder. “Dat was zo’n mokerslag”, spreekt hij verdrietig. “Ze was 63 en er leek niets aan de hand te zijn. Als je dan zo plotseling overlijdt…” De twee hadden een extra bijzondere band omdat zijn moeder hem jaren alleen opvoedde. “Met mijn moeder kon ik vanaf kinds af aan alles bespreken”, aldus John.

bron: RTL Boulevard