Johnny de Mol doet aangifte tegen ex

Johnny de Mol (41) en zijn vader, Talpa-oprichter John de Mol (65), hebben aangifte gedaan van poging tot afdreiging. Ze voelen zich bedreigd en gechanteerd door een ex-vriendin van Johnny, aldus ‘De Telegraaf’.

Afdreiging is een geweldloze vorm van afpersing, waarbij het vaak gaat om het dreigen met het onthullen van een geheim. Volgens De Telegraaf zouden Johnny en zijn vader aangifte hebben gedaan tegen zijn ex-vrienden Shima Kaes, waar Johnny 6 jaar geleden een relatie mee had. Op dit moment zou zij werken aan een biografie waarin ze intieme details over haar relatie met de presentator en zijn familie zou willen delen.

Twee juridische adviseurs van Kaes zouden Johnny, John en Johnny’s moeder, Willeke Alberti, via een deurwaarder hebben laten weten dat zij bereid was ‘aantoonbaar bewijsmateriaal’ aan hen over te dragen in ruil voor een financiële schikking. De advocaat van de familie, Peter Plasman, noemt die actie in De Telegraaf “een doorzichtige en ranzige poging de familie De Mol geld af te troggelen.”